Valpar/Puppies

Valpar

 

Valparna växer upp i hemmiljö och min ambition är att ge varje enskild valp en sådan start i livet som jag önskar att mina egna valpar/hundar ska ha fått.

 

De första tre veckorna bor valparna i valplådan tillsammans med mamsen i mitt sovrum men när de börjar gå mer ordentligt flyttar de in till hundrummet som är "valpsäkrat" så att ingen ska skada sig på elsladdar osv. Från hundrummet kan knattarna gå rakt ut i trädgården och om vädret är bra, står dörren till gröngräset öppen hela dagarna.

 

När valparna blir 4 veckor är de nya ägarna välkomna att besöka sina små ungar och efter ytterligare nån vecka släpper jag in mina valpälskande hanar till kullen. Jag anser att en vuxen hane gör stor "nytta" då dessa är snälla och rara och ger valparna en trevlig första upplevelse av andra hundar.

 

Vid lämplig ålder börjar varje valp att tränas individuellt. Detta innefattar

bl.a koppel- & bilträning, utveckling av anlag och drifter, träning i olika miljöer och golvunderlag. Småland är berikad med en härlig mångfald av olika naturer och dessa pärlor besöker vi såklart; vi undersöker både skogar, sjöar och hav efter att valparna har blivit 6 veckor. Då jag inte har egna barn, "hyr" jag in goda vänners ungar som är vana vid hundar och beter sig snällt och fint mot valpar. Självklart hanteras och socialiseras

valparna av andra vuxna också; allt för att ge dem en god start i livet.